Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του ΠΑΟΚ, μίλησε για τους στόχους του, αποθέωσε το ρόστερ της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στις μεταγραφές!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Στο πρώτο του σχόλιο είπε: «Εγιναν όλα πολύ γρήγορα. Δεν μπορώ να πιστέψω ακόμα πως είμαι εδώ. Με τιμάει η κατάσταση αυτή. Είμαι πολύ χαρούμενος».

Για τις φιλοδοξίες του: «Είμαι πολύ μεγάλος υποστηρικτής του ΠΑΟΚ και από σήμερα είμαι ο μεγαλύτερος. Αυτός ήταν ο λόγος που παλεύουμε θέλουμε να έχουμε επιτυχία και αυτό θέλουμε να έχουμε και στον ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Ο στόχος μου είναι να έχουμε μία πολύ ισχυρή ομάδα. Το ποδόσφαιρο πάνω από όλα είναι να ξέρεις να παλεύεις. Να προσπερνάς εμπόδια που βρίσκεις μπροστά σου».

Για τον στόχο του στον ΠΑΟΚ: «Το σύνολο των παικτών είναι πολύ καλό. Εκτιμώ το ρόστερ, το είχα πει και πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ ποιότητα στο ρόστερ του. Ταχύτητα και εξυπνάδα στην αξιολόγηση του παιχνιδιού. Ξέρω πως αποτελεί όνειρο για τον καθέναν από εμάς το πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να πω πως θα πάρουμε όλους τους τίτλους, όμως υπόσχομαι πως θα παλέψουμε, θα έχουμε σωστή νοοτροπία και θα παλέψουμε για τους στόχους μας».

Για το τι θα αλλάξει αυτές τις ημέρες: «Θα πρέπει και εμείς και αυτοί να προσαρμοστούν. Θα πρέπει να προετοιμάσουμε το παιχνίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να το απολαύσουμε. Δεν είναι σίγουρα εύκολο. Αλλά μέσα από τις προπονήσεις θα είμαστε όπως πρέπει»

Για την μεταγραφική ενίσχυση: «Η ομάδα είναι πολύ καλή. Θα μιλήσουμε και θα δούμε τι μπορούμε να φέρουμε, αλλά εμπιστεύομαι τους παίκτες που έχουμε, αλλά έχω υψηλές απαιτήσεις».

Για το αν θα είναι ευχαριστημένος αν δεν γίνουν μεταγραφές: «Ναι, θα είμαι. Γιατί όχι; Θα δουλέψουμε σκληρά και θα πετύχουμε».

Για τον τρόπο παιχνιδιού που του αρέσει να παίζει η ομάδα του: «Αυτό δεν είναι σωστό, ότι παίζαμε αμυντικά. Πρώτα απ’ όλα, είμαι προπονητής που του αρέσει η ομάδα του να έχει την μπάλα και να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό που έχει όμως μεγαλύτερη σημασία είναι η ισορροπία. Αν σκοράρεις τρία γκολ χωρίς πλάνο στην άμυνα, θα δεχθείς τέσσερα. Όλες οι νικήτριες ομάδες στον κόσμο ξέρουν και να αμύνονται και να επιτίθενται. Αυτή η ισορροπία εξαρτάται από τη νοοτροπία του καθενός στην ομάδα και από το κίνητρο».

Για το πότε έγινε η πρώτη επαφή με τον ΠΑΟΚ: «Χθες το πρωί έγιναν οι επαφές με τον ΠΑΟΚ. Εγινε γρήγορα. Ετσι είναι η ζωή. Πρέπει να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή».

Για τους συνεργάτες του: «Είναι τρεις Ιταλοί, ένας Ελληνας μεταφραστής και το υπόλοιπο επιτελείου που προϋπήρχε».