Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με αποκλειστικά θέμα τον ΠΑΟΚ παραχώρησε στην Ουκρανία ο Λούμπος Μίχελ, εκεί όπου ξεκαθάρισε πως στόχος του Δικεφάλου τη φετινή σεζόν είναι το πρωτάθλημα, ενώ άφησε αιχμές για την διαιτησία.

Αναλυτικά:

Για το ρόλο του στον ΠΑΟΚ: «Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αθλητικός διευθυντής και αντιπρόεδρος. Ασχολούμαι με την ακαδημία, τις μεταγραφές, την πρώτη ομάδα, τη ομάδα νέων και τους δανεισμούς. Ασχολούμαι με ό,τι έχει να κάνει με τις αθλητικές δραστηριότητες του συλλόγου».

Για την περίοδο που υπήρξε πρόεδρος του ΠΑΟΚ: «Υπήρξε μια περίοδος που είχα την θέση του προέδρου. Δεν μου άρεσε. Φανταστείτε κάθε μέρα να πρέπει να υπογράψεις ένα βουνό από έγγραφα, τα οποία επίσης είναι στα ελληνικά. Αυτά δεν είναι για εμένα, εγώ θέλω να επικεντρωθώ στην αθλητική πλευρά του συλλόγου. Έτσι, πρόεδρος του ΠΑΟΚ έγινε ο ιδιοκτήτης, Ιβάν Σαββίδης».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν: «Μετά από διάστημα 14 ετών η ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και έχει πολλούς οπαδούς που περίμεναν μια τέτοια επιτυχία. Ήταν μια γιορτή για όλη την πόλη. Όταν στις 4 το πρωί η ομάδα έφτασε στο Λευκό Πύργο, είναι ένα από τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, μας περίμεναν 7-8000 οπαδοί!

Θα πρέπει να σημειώσω πως τερματίσαμε στην δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, μόνο τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, αλλά και στο Europa League, φτάσαμε μέχρι τους «32» του θεσμού. Το πιο σημαντικό πράγμα όμως είναι ότι η ομάδα έχει ανακάμψει και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, ευχαριστώντας τους οπαδούς της».

Αναφορικά με τον Ιβάν Σαββίδη, σημείωσε: «Ο πρόεδρος δεν είναι ποτέ πλήρως ικανοποιημένος. Ίσως έχει να κάνει με το γεγονός πως δεν έχουμε ακόμη κερδίσει το πρωτάθλημα. Αυτός -άλλωστε- είναι ο μέγιστος στόχος του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη.

Είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ένας από τους πολύ σεβαστούς Ρώσους επιχειρηματίες. Τώρα θέλει να φέρει στο υψηλότερο επίπεδο τον σύλλογο που για πολλά χρόνια είχε αρκετά προβλήματα…».

Για τις διαφορές που έχει εντοπίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο συγκριτικά με Ρωσία και Ουκρανία: «Τα δύο βασικά σημεία είναι οι οπαδοί και ο Τύπος. Εδώ έχουν τεράστιο αντίκτυπο. Στη Θεσσαλονίκη και μόνο υπάρχουν πέντε ή έξι μεγάλα sites που γράφουν για το ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα, υπάρχουν περίπου επτά καθημερινές αθλητικές εφημερίδες, όπου το 80% του χώρου δίνεται στο ποδόσφαιρο».

Για το αν υπάρχει αξιοπιστία στα ΜΜΕ: «Τώρα που έχουμε την μεταγραφική περίοδο, καθημερινά βρίσκουμε στο διαδίκτυο τα ονόματα των παικτών που φέρεται ήδη να έχουν κλείσει στον ΠΑΟΚ και εγώ, αν και είμαι ο αθλητικός διευθυντής, είναι η πρώτη φορά που ακούω τα ονόματα τους…».

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ σημαντικοί για τον σύλλογο, αν και ορισμένες φορές μπορεί να υπάρχει περίσσεια ενέργεια και να δημιουργούν προβλήματα, όπως στον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να τιμωρηθεί και να πρέπει να αγωνιστούμε επτά ματς χωρίς τους οπαδούς μας».

Για την κριτική που ασκεί στους Έλληνες διαιτητές: «Mου έχει επιβληθεί ήδη τέσσερις φορές πρόστιμο για τις παρατηρήσεις κατά του διαιτητή. Το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η έλλειψη της ίσης μεταχείρισης όλων των συλλόγων. Ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά αυτό…».