Προς διαζύγιο οδεύει ο «γάμος» ανάμεσα στη Σούπερ Λίγκα και τη Nova. Το συνδρομητικό κανάλι έχει κάνει πρόταση για μείωση κατά 18% στο τηλεοπτικό συμβόλαιο με τον συναιτερισμό των ομάδων του πρωταθλήματος αλλά ο τελευταίος δεν δέχεται την πρόταση και έτσι οι δρόμοι των δύο πλευρών αναμένεται να χωρίσουν.

Συγκεκριμένα, η Σούπερ Λίγκα έκανε αντιπρόταση για μείωση 8% και καταβολή των παρακρατημένων ρητρών όμως η Nova την απέρριψε και επιμένει στο «ψαλίδι» της τάξης του 18%.

Γενικότερα πάντως, στη Nova υπάρχει δυσαρέσκεια με τον τρόπο που ενεργεί η Σούπερ Λίγκα και φέρεται να κάνει λόγο «συναινετικό διαζυγίο»! Ζητάει μάλιστα, να γίνει συζήτηση επί του θέματος στο αυριανό Δ.Σ. του συνεταιρισμού και να προχωρήσουν οι διαδικασίες της αποδέσμευσης των δυο πλευρών.

«Ο συνεταιρισμός δεν ενδιαφέρεται για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου, παρά μόνο για τη διασφάλιση των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων κάθε προέδρου. Οι 16 ομάδες δεν μπορούν να συνεννοηθούν ώστε να έχουν μια κοινή δράση με σκοπό τη βελτίωση του ποδοσφαίρου», αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι της Nova.

«Χαρακτηριστικό της κατάστασης στην Κεντρική Διαχείριση είναι ότι ενώ, υποτίθεται, έχει συμφωνηθεί ήδη από τον περασμένο Μάρτιο η μείωση των ομάδων σε 14 και η ανάδειξη του πρωταθλητή από την διαδικασία των Play Offs, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Αντιθέτως βρίσκεται και πάλι σε διαβούλευση και σε διαπραγμάτευση», τονίζει στην ανεπίσημη ενημέρωσή της η Nova.