Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild η οποία επικαλείται το προπαγανδιστικό περιοδικό Inspire της Αλ Κάιντα η ισλαμιστική οργάνωση σχεδιάζει επιθέσεις και δολιοφθορά σε υπερταχείες της γηραιάς ηπείρου.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη ενημερωθεί για τις απειλές και βρίσκονται σε επιφυλακή.  Το «κάλεσμα» της Αλ Κάιντα προς τους υποστηρικτές της γίνεται μέσω του Inspire, του ηλεκτρονικού προπαγανδιστικού περιοδικού της οργάνωσης – γραμμένο στην αγγλική γλώσσα.

Με τον τίτλο: «Εκτροχιασμός τρένων- Τρομοκρατία στην Ευρώπη» , το περιοδικό αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Βαρκελώνη είναι ένα από τα hotspot των ισλαμιστών τρομοκρατών όπως και η Δρέσδη της Γερμανίας.

Όπως αναφέρει η Bild, oι Ομοσπονδιακές Αστυνομικές Αρχές της Γερμανίας έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει για αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Στην τελευταία μυστική έκθεση των Ομοσπονδιακών Αστυνομικών Αρχών σχετικά με την «κατάσταση της ασφάλειας στη Γερμανία» επισημαίνεται ότι, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι «εκτεθειμένοι στόχοι» για τους ισλαμιστές τρομοκράτες.

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονα σε θέματα τρομοκρατίας, οι επιθέσεις όπως σχεδιάστηκαν στο Λονδίνο και την Μαδρίτη, μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή και είναι «δύσκολο να αποφευχθούν».