Αυτή τη στιγμή καταθέτει στη ΓΑΔΑ ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια, το απόγευμα της Πέμπτης.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο συνεργάτης του θύματος είναι σε κατάσταση-σοκ, τόσο εξαιτίας της σκηνής που βίωσε, όσο και επειδή φοβάται για τη ζωή του.
Μέχρι στιγμής, οι ενδείξεις της αστυνομίας δεν παραπέμπουν σε τρομοκρατική ενέργεια, αφού οι δολοφόνοι είχαν ακάλυπτα τα προσωπά τους. Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα αφήνονται καταρχήν ανοιχτά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δολοφόνοι του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εμφανίστηκαν ως πελάτες με ραντεβού στις 7μμ και μάλιστα κάθησαν στο τραπέζι των συσκέψεων, όπου εκτός από τον δικηγόρο βρισκόταν και ο στενός συνεργάτης. Λίγο αργότερα, οι δράστες, οι οποίοι είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους και μιλούσαν σπαστά ελληνικά, ζήτησαν από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να αποχωρήσει για να μείνουν μόνο μαζί του, όπως και έπραξε. Ο συνεργάτης του δικηγόρου άκουσε τότε δύο πυροβολισμούς και επέστρεψε στο γραφείο, όπου είδε τον Ζαφειρόπουλο νεκρό πάνω στο γραφείο του και τους δύο «πελάτες» εξαφανισμένους. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία σοκαρισμένος.

Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται από την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες και συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες και το μέσο με το οποίο διέφυγαν, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

O άτυχος δικηγόρος, που είχε χειριστές πολλές υποθέσεις ποινικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, βρέθηκε από τους αστυνομικούς αιμόφυρτος με ένα τραύμα στην κοιλιακή χώρα και ένα στο κεφάλι.

Η πρώτη ενημέρωση από τη Αστυνομία απλώς επιβεβαίωνει το περιστατικό: «Σήμερα (12-10-2017) και ώρα 19:10 εντός γραφείου επί της οδού Ασκληπιού στην Αθήνα βρέθηκε νεκρός ημεδαπός άνδρας» και προσθέτει ότι «διενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στο σημείο βρίσκονται στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων κατά της ζωής της Ασφάλειας Ατττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία (αποτυπώματα, γενετικό υλικό), να συλλέξουν μαρτυρίες και να ελέγξουν κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκα για τη δολοφονία δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.