«Αντί για κόφτης υπήρξε δότης για τα οικογενειακά επιδόματα που συνολικά θα φτάσουν στο ύψος 910 εκ. ευρώ το 2018 από τα 650 εκ. που ήταν φέτος», επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σε ότι αφορά τα αναπηρικά επιδόματα είπε ότι «θα αποδίδονται από τον ΟΠΕΚΑ (παλιός ΟΓΑ) και γίνεται προσπάθεια ώστε να καταβάλλονται κάθε μήνα» πρόσθεσε ότι εισάγεται ο «ηλεκτρονικός φάκελος αναπηρίας» που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στις αυξήσεις στις εισοδηματικές κατηγορίες που λαμβάνουν το οικογενειακό επίδομα.

Σχεδόν διπλασιάζονται τα οικογενειακά επιδόματα στην πρώτη κατηγορία όπου για το πρώτο παιδί γίνεται από 40 στα 70 ευρώ, το δεύτερο παιδί από 80 που ήταν αυξάνεται στα 140 ευρώ και το τρίτο παιδί από 240 στα 280 ευρώ. Για κάθε παιδί μετά το τρίτο θα προστίθενται 140 ευρώ, σημείωσε. Ενώ αυξάνονται τα επιδόματα και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Ανάλογα με το πόσα παιδιά έχεις αυξάνεται το εισοδηματικό όριο που τους περιλαμβάνει, είπε η Θεανώ Φωτίου.

Ειδικότερα για τους τρίτεκνους, πολύτεκνους στην α’ εισοδηματική κατηγορία που αφορά 250.000 ανθρώπους, αυξάνεται το επίδομα κατά 35 ευρώ από όσα έπαιρναν. Στη δεύτερη και τρίτη εισοδηματική κατηγορία θα υπάρξουν μικρές μειώσες. «Για το σύνολο των οικογενειών προσπαθούμε να δώσουμε μια ανάσα»,τόνισε η κ. Φωτίου.

Τέλος, όπως έκανε γνωστό, θα αυξηθούν τα σχολικά γεύματα και η δωρεάν είσοδος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.