Λήγει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή της 1ης δόσης του φόρου εισοδήματος για όσους έχουν λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό. Σε περίπτωση που κάποιος αμελήσει θα υπάρξουν προσαυξήσεις από την πρώτη μέρα καθυστέρησης, ενώ κινδυνεύουν να χάσουν και τις ρυθμίσεις οφειλών όσοι έχουν κάνει διακανονισμό στην εφορία.

Η πληρωμή θα γίνει σε τρεις διμηνίαιες δόσεις Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο και οι τρόποι είτε μέσω e-banking ή σε περισσότερες δόσεις με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Όσοι πάντως πληρώσουν με μετρητά στα γκισέ της εφορίας θα πρέπει να πληρώσουν προμήθεια εκτός αν είναι άνω των 70 ή άτομα με αναπηρίες και καταθέσουν τα λεφτά πρώτα στο λογαριασμό τους πριν πληρώσουν την εφορία.

Για τους αγρότες, έχουν πάρει παράταση έως 31 Οκτωβρίου για να διορθωθούν τα λάθη στους κωδικούς 037-038 του Ε1, θα πληρώσουν σε δύο δόσεις τον φόρο (μέχρι 29 Σεπτεμβρίου την πρώτη και έως 30 Νοεμβρίου τη δεύτερη) εάν το εκκαθαριστικό τους θα εκδοθεί πριν το τέλος Σεπτεμβρίου. Αν καθυστερήσει και άλλο, θα πληρώσουν ολόκληρο τον φόρο σε μία δόση, έως το τέλος Νοεμβρίου.

Παράλληλα από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν και οι πληρωμές του ΕΝΦΙΑ.

Αναλυτικά οι προθεσμίες με τις πληρωμές φόρων:

-31 Ιουλίου καταβάλλεται η α΄ δόση φόρου εισοδήματος 2016. Επιπλέον, οι μικροεπαγγελματίες υποβάλουν και τις δηλώσεις ΦΠΑ β΄ τριμήνου.

-τον Αύγουστο αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2017

-έως 29 Σεπτεμβρίου πρέπει να πληρωθεί η 2η δόση φόρου εισοδήματος και η 1η δόση ΕΝΦΙΑ ταυτόχρονα

-έως 31 Οκτωβρίου πρέπει να πληρωθεί η 2η δόση ΕΝΦΙΑ και να υποβάλουν δηλώσεις ΦΠΑ γ΄ τριμήνου οι έμποροι και επαγγελματίες

-έως 30 Νοεμβρίου πρέπει να πληρωθεί η 3η και τελευταία δόση φόρου εισοδήματος, αλλά και η 3η δόση ΕΝΦΙΑ

-έως 29 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρωθεί η 4η δόση ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ

-έως 31 Ιανουαρίου πρέπει να πληρωθεί η 5η και τελευταία δόση ΕΝΦΙΑ.