Εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις από το οικονομικό επιτελείο για τα 1.150.000 ανασφάλιστα οχήματα τα οποία ανακάλυψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες. Παράλληλα θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τις 300.000 λάθος ειδοποιητήρια τα οποία εστάλησαν σε ιδιοκτήτες και τους ζητούν να πληρώσουν ηλεκτρονικό παράβολο 250 ευρώ.

Προς το παρόν οι επικρατέστερες προτάσεις είναι δύο. Η μια πρόταση προβλέπει να παραμείνουν ως έχουν τα πρόστιμα των 250 ευρώ προκειμένου να σταλεί σαφές μήνυμα προς όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στην ασφάλιση του Ι.Χ. τους. Η δεύτερη πρόταση είναι να παγώσουν τα πρόστιμα για έξι μήνες.

Στη μέση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που βρέθηκαν χωρίς δική τους ευθύνη να χρωστούν τουλάχιστον 250 ευρώ. Πάντως εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει μια νέα διασταύρωση μεταξύ των οχημάτων τα οποία καταγράφηκαν ως ανασφάλιστα.

Ο ο υφυπουργός Υποδομών και Περιβάλλοντος Ν. Μαυραγάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 πρότεινε επικαιροποίηση της λίστας με τα ασφαλισμένα και ανασφάλιστα οχήματα εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος και ασφάλιση των οχημάτων χωρίς πρόστιμο. Σε διαφορετική περίπτωση επεσήμανε πως θα πρέπει να καταθέτουν τις πινακίδες μέσα σε ολιγοήμερο χρονικό διάστημα.

Διευκρίνισε ότι το θέμα είναι στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σημείωσε ότι θα φέρει τις προτάσεις του στο υπουργικό Συμβούλιο και πως τις κατέθεσε και στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα.

Ο κ. Μαυραγάνης είπε πως θα πρέπει το όχημα να θεωρείται ασφαλισμένο με την καταβολή του ασφαλίστρου και όχι με την είσπραξή του από την ασφαλιστική εταιρεία. Πρότεινε να δέχονται οι εταιρείες δόσεις για τα ασφάλιστρα, ενώ για όσους έχουν πληρώσει ήδη το πρόστιμο ανέφερε ότι είτε θα επιστραφεί είτε θα συμψηφιστεί. Συμπλήρωσε, τέλος, ότι ανέρχονται σε 10.700 όσοι έχουν καταβάλει το πρόστιμο.