Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου θα υποβάλουν οι Δήμοι που επλήγησαν από τη ρύπανση που προκλήθηκε μετά το ναυάγιο του πετρελαιοφόρου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Ήδη οι δήμαρχοι Γλυφάδας και Πειραιά γνωστοποίησαν πως θα υποβάλουν μηνύσεις ώστε να αποδοθούν ευθύνες, ενώ θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις στα αστικά δικαστήρια για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι δήμοι.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε σήμερα πως αυτό που προέχει είναι να αποκατασταθεί η ζημιά στην παραλία και στη συνέχεια να γίνουν οι μετρήσεις στο νερό, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για την ποιότητα του ύδατος. Παράλληλα, όμως, τόνισε πως θα υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για κάθε πράξη και παράλειψη που έχει συντελεστεί αναφορικά με τη θαλάσσια ρύπανση που προκλήθηκε στην περιοχή του Σαρωνικού. Μάλιστα, η Γλυφάδα θα διεκδικήσει και την αποζημίωση για τη θαλάσσια ρύπανση και τη μόλυνση των ακτών της.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για ολιγωρία, ενώ ζήτησε να ερευνηθούν και οι ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρείας με αφορμή τις σοβαρές καταγγελίες και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, που χαρακτηρίζει το πλοίο ως «κινητή οικολογική βόμβα».

Παράλληλα, τόνισε πως ενώ το περιβαλλοντικό ατύχημα έγινε την περασμένη Κυριακή, ο δήμος ενημερώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, όταν πια η πετρελαιοκηλίδα είχε φτάσει στο νότιο θαλάσσιο μέτωπο της Αττικής.