Μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης του IOM Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Γενικής Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εσωτερικών Υποθέσεων της European Commission παρουσιάστηκε σήμερα μέσω του Facebook. Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κατά του ρατσισμού παρουσιάζει σε ένα βίντεο περίπου ενός λεπτού την ρατσιστική συμπεριφορά που όλοι λίγο πολύ έχουμε συναντήσει. Όταν νομίζεις πως η συγκεκριμένη γυναίκα είναι η ρατσίστρια που επιτίθεται με άσχημα λόγια κατά μιας εργαζόμενης στο κομμωτήριο που βρίσκεται, σου εξηγεί πως αυτή ήταν η συμπεριφορά που δέθηκε η ίδια όταν έφτασε στη χώρα πριν από 6 χρόνια.

Το βίντεο καταλήγει λέγοντας: « Τα πιο επικίνδυνα σύνορα είναι αυτά που χαράσσουμε στο μυαλό μας. Όλοι το έχουμε βιώσει.Εμείς, μαζί, μπορούμε να τα ξεπεράσουμε».

#StopMindBorders #IOMGreece

Τα πιο επικίνδυνα σύνορα είναι αυτά που χαράσσουμε στο μυαλό μας. Όλοι το έχουμε βιώσει. Εμείς, μαζί, μπορούμε να τα ξεπεράσουμε. Δείτε τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης του IOM Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Γενικής Διεύθυνσης Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εσωτερικών Υποθέσεων της European Commission. http://bit.ly/2uqhycr#StopMindBorders #IOMGreece

Опубліковано Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα 4 липня 2017 р.