Με έκδοση ψηφίσματος στήριξης στον Πέτρο Δαμιανό, διευθυντή του γυμνασίου και λυκείου των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα, για την «στοχοποιημένη επίθεση» που δέχεται από τη Χρυσή Αυγή, ξεκίνησε τις εργασίες του το Περιφερειακό Συμβούλιο, μεταθέτοντας για την επόμενη συνεδρίαση τα θέματα για την συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στη σεισμόπληκτη Λέσβο και στον δήμο Αχαρνών.

Αναλυτικότερα, το ΠΕΣΥ καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο «την ιταμή επίθεση των υποδίκων της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή» και συγκεκριμένα τον βουλευτή Γιάννη Λαγό στο πρόσωπο του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών και διακεκριμένου δάσκαλου των ανηλίκων Π. Δαμιανό, εμφανίζοντας τον ως «κηδεμόνα και αρωγό τρομοκρατών, επειδή στηρίζει τους νεαρούς φυλακισμένους στο αναφαίρετο αγαθό της μόρφωσης και της παιδείας».

Το ΠΕΣΥ, όπως σημείωσε η εισηγήτρια αντιπεριφερειάρχης Αγγελική Σαπουνά, «εκφράζει την ηθική και πολιτική του στήριξη στο μέλος του, το οποίο με την παρουσία και τη συμπεριφορά του κοσμεί το όργανο και μοχθώντας εδώ και χρόνια, δεν είναι μόνο δάσκαλος σε παιδιά που είχαν παρασυρθεί στην παραβατικότητα, αλλά και ο εμπνευστής τους για έναν νέο δρόμο, εκείνον των γραμμάτων και της μάθησης, της σκέψης και των ιδεών, της προόδου και της εξέλιξης, ταυτιζόμενος με τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά αντανακλαστικά που ιστορικά έχει επιδείξει ο ελληνικός λαός».

Αναφορικά με τις προτάσεις των παρατάξεων να συζητηθούν εκτάκτως τα θέματα του σεισμού και του Μενιδίου, μετά την τοποθέτηση της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, πέρασε και η πρότασή της, να περιμένουν την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα στο αίτημα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των προσκείμενων στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, Γ Μανουσογιαννάκης (ΚΚΕ), Χ. Δαμάσκος (ΠΑΣΟΚ), Β. Κορομάντζος (ΝΔ), αναφορικά με το ζήτημα του Μενιδίου, η κ. Δούρου ανέφερε ότι σε επικοινωνία της με τον δήμαρχο Γ. Κασσαβό, ο οποίος δυστυχώς εκείνη τη στιγμή «ήταν στην εντατική νοσοκομείου» συναποφασίστηκαν τα εξής: Μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιούνται ήδη μεταξύ δήμου και κεντρικής διοίκησης, να ακολουθήσει, παρόντος του δημάρχου, συνεργασία για την δρομολόγηση συγκεκριμένων έργων υποδομής στην περιοχή, καθώς και δράσεις κοινωνικής πολιτικής, επανένταξης και απασχόλησης.

Επίσης, για το σεισμό που έπληξε τη Λέσβο, η κ. Δούρου ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με την ομόλογό της του Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα (από το κέντρο Logistics της Περιφέρειας) κουβέρτες ή ιατροφαρμακευτικό υλικό. Όμως ενημερώθηκε ότι «δεν χρειάζεται», όπως επίσης δεν χρειάζεται (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) και η ενίσχυση των υπηρεσιών από μηχανικούς. Κλείνοντας, η κ. Δούρου σημείωσε ότι συμφωνήθηκε μετά την αθροιστική καταγραφή των αναγκών, να ακολουθήσει διαπεριφερειακή συνεργασία «παρ’ όλο που δεν είναι θεσμικά κατοχυρωμένη», όπως σημείωσε επιγραμματικά.