Ένας από τους τους πιο αγαπητούς ανάμεσα στους συναδέλφους του και από τους πιο καταρτισμένους νομικούς ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος έπεσε νεκρός μέσα στο γραφείο του από τις σφαίρες δυο κουκουλοφόρων.

Γιος του αείμνηστου πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, γεννήθηκε το 1965 και σπούδασε στη Νομική Αθηνών. Άσκησε τη δικηγορία από το 1991 ενώ ανέπτυξε και πλούσια συνδικαλιστική δράση, εκλεγόμενος για πρώτη φορά το 1996 σύμβουλος στο ΔΣΑ και διεκδικώντας την προεδρεία του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το 2010. Ήταν πατέρας δυο παιδιών ενώ ο αδερφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ήταν δήμαρχος Χαλανδρίου και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε χειριστεί μεγάλες οικονομικές υποθέσεις, αναλαμβάνοντας ανάμεσα τους την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου για τα εξοπλιστικά και του Αχιλλέα Φλώρου στην υπόθεση της Εnerga Hellas Power. Τελευταία υπόθεση του που απασχόλησε τα ΜΜΕ ήταν η υπεράσπιση του εκδότη της εφημερίδας Παραπολιτικά Γ. Κουρτάκη στην δικαστική αντιπαράθεση με τον υπουργό Εθν. Άμυνας Π. Καμμένο.