Στην ποδηλασία το… έριξαν οι αστυνομικοί στην πόλη της Κατερίνης προκειμένου να αποκτήσουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν ταχύτερα και καλύτερα κατοίκους και επισκέπτες. Το μέτρο της αστυνόμευσης με ποδήλατα τέθηκε σε εφαρμογή, κυρίως, στην παραλιακή ζώνη και στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται, επίσης, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, την Κέρκυρα, το Ναύπλιο και τη Ρόδο.

Στην Κατερίνη, συνολικά έξι αστυνομικοί απαρτίζουν την αστυνομική δομή και κινούνται από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Βασικές προτεραιότητες των αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα αυτή δομή αποτελούν:

-η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,

-η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της αστυνομίας ή άλλους φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών

-η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.