Την αλληλεγγύη του προς τους πληγέντες από τον σεισμό στο Αιγαίο, εξέφρασε εκ μέρους της ΕΕ, ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Ανθρωπιστική βοήθεια και τη Διαχείριση κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Μεταφέρω την αλληλεγγύη της ΕΕ προς τους πληγέντες και απευθύνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου σε εκείνους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα.
Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι επίσης με όσους πρώτοι ανταποκρίθηκαν, το ιατρικό προσωπικό και τους ανθρώπους που εργάζονται επί τόπου» αναφέρει η ανακοίνωση του Κύπριου επιτρόπου, επισημαίνοντας την ετοιμότητα της ΕΕ για την παροχή υποστήριξης και βοήθειας.

«Το Κέντρο Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών» της Επιτροπής, το οποίο παρακολουθεί τις φυσικές καταστροφές συνεχώς, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμο να συντονίσει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί», αναφέρει και καταλήγει λέγοντας πως «το σύστημα δορυφορικής χαρτογράφησης Copernicus της ΕΕ για τις επείγουσες ανάγκες είναι επίσης διαθέσιμο για να βοηθήσει τις εθνικές αρχές πολιτικής προστασίας».