ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

 

Μια πρόχειρη έρευνα δείχνει ότι από το 2016 μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει προβεί σε είκοσι τρεις (23) τουλάχιστον δηλώσεις σε διεθνή Μέσα με ένα κοινό «μότο»: μόνο η ΝΔ μπορεί να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ αποτρέπει ταυτόχρονα τους ξένους επενδυτές, λέγοντας ότι κινδυνεύουν τα κεφάλαιά τους αν επενδύσουν στην Ελλάδα του Τσίπρα…

Στην πραγματικότητα, πρόκειται περισσότερο για υπονόμευση στη χώρα, παρά στην κυβέρνηση, που ξεχειλίζει από μικροκομματική ανευθυνότητα!

Οι εκλογές, που κάθε μήνα προανήγγελλε, δεν έχουν γίνει ακόμα… Η κρίσιμη δεύτερη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε παρά τις αντίθετες προβλέψεις. Η ελληνική οικονομία, όπως δείχνουν οι περισσότεροι δείκτες, ανακάμπτει σταδιακά και η χώρα εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης, σε ένα περιβάλλον σταθερότητας. Αποτέλεσμα είναι το τεράστιο και συγκεκριμένο ενδιαφέρον σοβαρών ξένων και Ελλήνων επενδυτών, που σπεύδουν να τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά, καθώς προεξοφλούν θεαματική άνοδο το αμέσως προσεχές διάστημα.

Η αναδυόμενη από την κρίση Ελλάδα, χωρίς τον φόβο του Grexit και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο πολιτικός «μπαμπούλας» με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομάζει πλέον κανέναν εκτός από επαγγελματίες συριζοφάγους, διευκολύνει ευρύτατες αναδιαρθρώσεις και αναδιατάξεις επιχειρηματικών και επενδυτικών δυνάμεων και προσελκύει διεθνή κεφάλαια που αναζητούν ευκαιρίες μεγαλύτερων αποδόσεων.

Η επίσκεψη Μακρόν στην Ελλάδα με τη θερμή στάση του υπέρ της χώρας μας και του Τσίπρα προσωπικά διέλυσε την αντιπολιτευτική υστερία των απίθανων ακροτήτων, που έχουν γίνει εκ των πραγμάτων γραφικές…

Οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό πυρήνα την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη της χώρας ώστε το 2018 να βγούμε από τη μνημονιακή επιτήρηση, ενόχλησαν και έφεραν σε πλήρη αμηχανία τη ΝΔ.

Οπως παλιότερα, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ… διαμαρτυρόταν ότι το ΠΑΣΟΚ «της κλέβει την πολιτική», έτσι και τώρα νιώθει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «της κλέβει την ατζέντα, που μόνο αυτή μπορεί να εφαρμόσει»! Λες και οι επενδύσεις και η ανάπτυξη έχουν προϋπόθεση τον… νεοφιλελευθερισμό.

Ετσι οργανώθηκε από πριν και η «επιχείρηση Eldorado Gold», για να εκδηλωθεί την επομένη της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Με επικοινωνιακά όμως κόλπα δεν συγκροτούνται πολιτικές. Χρειάζονται σοβαρό και συγκεκριμένο περιεχόμενο. Ο ψεύτικος «ανταρτοπόλεμος», που προσπαθούν να τον διευρύνουν με το «Ελληνικό» και το αεροδρόμιο της «Μακεδονίας», έχει «κοντά ποδάρια».

Οι υπερβολές έχουν υψηλό πολιτικό κόστος. Τελικά τον… Μαδούρο και τη δαιμονοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τα πληρώσει ο Μητσοτάκης και όχι ο Τσίπρας! Οπως επίσης θα πληρώσει και την αλόγιστη «αδωνοποίηση» της ΝΔ.

Ενας νέος κύκλος μεγέθυνσης και ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις που άντεξαν τα χρόνια της σκληρής κρίσης έχει αρχίσει. Ενέργεια, τουρισμός, τρόφιμα, ακτοπλοΐα, real estate, τεχνολογία κ.λπ. βρίσκονται σε δημιουργική κινητικότητα.

Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, στο σύνολό τους, οφείλουν να διαφυλάξουν την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, με δεδομένη την αντιπαλότητά τους, και να μην υπονομεύσουν το θετικό επενδυτικό κλίμα με μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ολα έχουν ένα «όριο». Και το «όριο» είναι να βγει η χώρα από την κρίση μετά τις σκληρές θυσίες επτά χρόνων του λαού.

Πολιτικές, ιδεολογικές και οικονομικές διαφορές υπάρχουν μεταξύ των κομμάτων – και μάλιστα όχι λίγες. Οταν εισέλθουμε ως χώρα σε μια ευρωπαϊκή κανονικότητα, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτυχθούν δημιουργικά και σε ελληνική και σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Αρκεί όμως να κάνουμε το «επόμενο βήμα»…

 

 

Δημοσιεύτηκε στο φύλλο 15 της εφημερίδας Νέα Σελίδα, 17/09/2017