Η Athens Flying Week (AFW) θα ανοίξει και πάλι τα φτερά της τον προσεχή Σεπτέμβριο από την Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Η 6η Athens Flying Week θα ολοκληρωθεί στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, όταν οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διεθνείς συμμετοχές αλλά και ελληνικούς σχηματισμούς στον Αττικό ουρανό.

Οι διοργανωτές έχουν επιβεβαιώσει ότι από την Τανάγρα θα απογειωθούν οι θρυλικοί Red Arrows της Royal Air Force από την Μεγάλη Βρετανία με τα BAE Systems Hawk T1, η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία με τη MIG-29 Demo Team, το νέο τους F-16 Tiger Polish Demo Team και τους Bialo- Iskry Team. Παρούσα θα είναι επίσης η Βελγική και η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία. Ομάδες θα συμμετάσχουν και από την Ελβετία και την Ολλανδία ενώ από την Ιταλία θα έρθουν ο ακροβάτης Silver Chicken και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Luca Bertosio.

 

Στις εξαιρετικά εντυπωσιακές εμφανίσεις του διήμερου αναμένεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής Johan Gustafsson με το ανεμοπλάνο του, που θα ζωγραφίσει τον νυχτερινό ουρανό με πυροτεχνήματα και ακροβασία.

Από την Ελλάδα, η ομάδα Hellenic Skydivers, η παλαιότερη σχολή του είδους της θα μυήσουν το κοινό στον κόσμο της ελεύθερης πτώσης.

Φυσικά, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία αναμένεται να προσφέρει απολαυστικό θέαμα συμμετέχοντας με δύο ομάδες, ενώ παρόντα θα είναι τα εναέρια μέσα του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το Air Show πλέον μεταφέρεται σε νέα χοροθέτηση εντός του αεροδρομίου της Τανάγρας οπότε οι θεατές θα έχουν καλύτερη οπτική επαφή με τις διαδικασίες απογειώσεων και προσγειώσεων, το φαντασμαγορικό θέαμα της μαζικής τροχοδρόμησης με καπνό και των ακροβατικών σμηνών, από απόσταση αναπνοής.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στατική έκθεση αεροσκαφών ενώ για πρώτη χρονιά θα υπάρξει επίδειξη και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), με ταχύτητες που φτάνουν τα 150 χλμ/ώρα.