Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο Γκράχαμ-Κάσιντι, το μέτρο που προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές Μπιλ Κάσιντι και Λίντσεϊ Γκράχαμ για την κατάργηση και αντικατάσταση του ObamaCare.

Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ σχεδιάζει να φέρει το νομοσχέδιο αυτό προς ψήφιση την επόμενη εβδομάδα, με αρκετούς Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να παραμένουν αναποφάσιστοι.

«Δεν μπορώ να ψηφίσω κατά συνείδηση την πρόταση Γκράχαμ-Κάσιντι», ανέφερε με ανακοίνωσή του ο Μακέιν, ο οποίος είχε καταψηφίσει τον Ιούλιο την προηγούμενη νομοθετική απόπειρα για την αντικατάσταση του ObamaCare.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα συνεργαζόμενοι, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, όταν δεν το έχουμε προσπαθήσει πραγματικά» τόνισε. Ο Τζον Μακέιν ήταν ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικανούς το 2008, όταν ηττήθηκε από τον Μπάρακ Ομπάμα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία 52 εδρών έναντι 48 εδρών των Δημοκρατικών στην Γερουσία, ενώ το νέο νομοσχέδιο απαιτεί 50 ψήφους για την έγκρισή του.