Μια μοναδική συναυλία στις Άλπεις έδωσε πρόσφατα η καταξιωμένη Ιταλίδα πιανίστρια Ελίσα Τομελίνι, συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις δυο μεγάλες αγάπες της ζωής της, την μουσική και το βουνό.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε υψόμετρο 4.460 μέτρων στο Μόντε Ρόζα, το δεύτερο ψηλότερο βουνό των Άλπεων και τις δυτικής Ευρώπης, στα σύνορα Ιταλίας και Ελβετίας.

Η Ελίσα Τομελίνι, ως δεινή ορειβάτης, ανέβηκε στο Μόντε Ρόζα, ενώ το πιάνο της μεταφέρθηκε στα ύψη… με ελικόπτερο.

Η βραβευμένη Ιταλίδα πιανίστρια, με καταγωγή από την Γένοβα, έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο για να κάνει ορειβασία, «ανακαλύπτοντας έτσι την ομορφιά του κόσμου», όπως η ίδια λέει στην διαδικτυακή εφημερίδα The Local.

Στόχος της Τομελίνι, είναι – με την «ορεινή» αυτή συναυλία της – να φέρει, όπως λέει, «τη μουσική και το βουνό κοντά στις καρδιές των ανθρώπων», ενώ όσον αφορά στα έσοδα από την συναυλία είπε ότι θα διατεθούν σε ένα ορφανοτροφείο στο Νεπάλ.

Πάντως, η διακεκριμένη πιανίστρια παραδέχτηκε ότι η εμπειρία της αυτή να παίξει πιάνο σε υψόμετρο 4.460 μέτρων την έκανε να αισθανθεί «μικρή σε σχέση με τη φύση». Βέβαια, μια και η θερμοκρασία ήταν -15 βαθμούς, έπαιξε πιάνο, φορώντας χοντρά γάντια.