Όποιος έχει κατοικίδιο ξέρει πολύ καλά ότι το να βρεθεί ένα pet-friendly ξενοδοχείο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Από την άλλη, πώς αποχωρίζεται κανείς τον πιο πιστό του φίλο, που για πολλές οικογένειες αποτελεί ισότιμο μέλος με ανάγκη για χάδια, καλό φαγητό και ταξίδια; Η Έλενα Δέδε, διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρύτρια του Woof Club, του μοναδικού πανελλαδικά συμβούλου pet-friendly επιχειρήσεων στην Ελλάδα, έχει τη λύση για όλους εμάς που θέλουμε να ταξιδέψουμε παρέα με τον σκύλο ή τη γάτα μας, χωρίς προβληματισμούς και παρατράγουδα.

Της Κατερίνας Γιοσμά / kgiosma@neaselida.news | Φωτογραφίες: Πέλα Σκινιώτη

 
Πόσο καιρό λειτουργεί το Woof Club και ποια ανάγκη το δημιούργησε;

To Woof Club ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016 με την είσοδό μας στον 4ο κύκλο του προγράμματος egg enter go grow με ομάδα μόλις δύο ατόμων. Σήμερα η ομάδα μας αριθμεί πέντε μέλη και μεγαλώνει συνεχώς. Δημιουργήσαμε το Woof Club για να εισάγουμε μια pet-friendly κουλτούρα στον ελληνικό τουρισμό και να βοηθήσουμε ανθρώπους που ταξιδεύουν με κατοικίδια να απολαύσουν τις ομορφότερες διακοπές όπου κι αν βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ποιες υπηρεσίες παρέχετε;

Φροντίζουμε να κλείσουμε διαμονή σε αξιόπιστο pet-friendly κατάλυμα, προσφέρουμε κτηνιατρική κάλυψη στον προορισμό, υποστηρίζουμε κρατήσεις σε pet-friendly δραστηριότητες και σχεδιάζουμε ειδικά πακέτα προϊόντων, απαραίτητα για το ταξίδι με κατοικίδιο. Θέλουμε η εμπειρία των ανθρώπων που ταξιδεύουν με το Woof Club να είναι μοναδική και να ανταποκρίνεται πλήρως στις ιδανικές διακοπές που επιθυμούν, γι’ αυτό και προσαρμόζουμε κάθε πρόταση στις προτιμήσεις του ταξιδιώτη μας και, φυσικά, στον χαρακτήρα του κατοικιδίου του!

Σε τι είδους ταξιδιώτη-ιδιοκτήτη κατοικίδιου απευθύνεστε;

Απευθυνόμαστε κυρίως σε ταξιδιώτες με σκύλο, καθώς οι γάτες δεν αγαπούν πολύ τα ταξίδια. Αντιμετωπίζουμε κάθε κατοικίδιο ως μια ιδιαίτερη περίπτωση και πρόκληση για να προτείνουμε τις καλύτερες διακοπές.

 

Ολη η ομάδα του Woof Club

 

Η συνεργασία με τα καταλύματα πώς γίνεται;

Ελέγχουμε αν τα καταλύματα που μπαίνουν στο Woof Club είναι όντως pet-friendly και τους παρέχουμε πολιτική κατοικιδίων, ειδικό εξοπλισμό υποδοχής κατοικιδίων, σύνδεση με εξειδικευμένους επαγγελματίες στην περιοχή τους, επιπλέον κρατήσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες προκειμένου η φιλοξενία κατοικιδίων στο κατάλυμα να γίνεται με τον πιο αρμονικό τρόπο για το σύνολο των επισκεπτών. Η συνεργασία μας γίνεται με τη λογική της ετήσιας συνδρομής και βρισκόμαστε πάντα δίπλα τους για να διαχειριστούμε ζητήματα που τυχόν προκύπτουν από ταξιδιώτες με κατοικίδιο ώστε να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παρατηρείτε αύξηση των pet-friendly δομών πανελλαδικά και, αν ναι, πού το αποδίδετε αυτό;

Εχουν αυξηθεί σημαντικά οι ταξιδιώτες με σκύλο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και κατά συνέπεια η τουριστική αγορά ακολουθεί αυτή την τάση. Δεν είναι όμως όλες οι δομές πραγματικά pet-friendly, παρότι μπορεί να το δηλώνουν. Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών είναι το μεγάλο στοίχημα. Για τη συμβολή μας στη δημιουργία pet-friendly ελληνικού τουρισμού λάβαμε βραβείο καινοτομίας στα Tourism Awards 2017.

Εχετε ιδρύσει παράλληλα και το Dogs’ Voice, μια κοινωνική επιχείρηση στήριξης φιλοζωικών οργανώσεων.

Το Dogs’ Voice ιδρύθηκε το 2015 και λειτουργεί ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος στηρίζει 82 φιλοζωικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί τη μεγαλύτερη πλατφόρμα προώθησης σκύλων σε υιοθεσίες και πλέον ασχολείται ενεργά με την προστασία και διαχείριση της αστικής πανίδας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οραμα του Dogs’ Voice είναι να συμβάλει σε μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα, όπου οι πολίτες θα σέβονται τα ζώα και τα δικαιώματά τους. Οι πυλώνες δράσης του Dogs’ Voice αφορούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές δημοτικού, ενήλικες πολίτες και υπαλλήλους ΟΤΑ, επιχορηγούμενες στειρώσεις, υιοθεσίες και καταγγελίες κακοποίησης ζώων.

 

Η μασκότ του γραφείου!

Συμβουλές για όποιον θα ταξιδέψει πρώτη φορά με σκύλο; Τι προβλέπεται από άποψη ασφάλειας και νομοθεσίας;

Το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι για πολλούς σκύλους ευχάριστο. Καλό είναι να έχει προηγηθεί μια εξοικείωση με μικρότερες διαδρομές και να τοποθετείται πάντα στον σκύλο η ειδική ζώνη ασφαλείας – ναι, υπάρχει ζώνη μόνο για σκύλους! Κατοικίδια μέχρι 10 κιλά ταξιδεύουν στο κλουβί μεταφοράς τους σε όλα τα μέσα μεταφοράς χωρίς πρόβλημα. Για κατοικίδια άνω των 10 κιλών χρειάζεται προσοχή, καθώς τοποθετούνται σε ειδικούς χώρους στα μέσα μεταφοράς, οι οποίοι δεν είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι, ενώ στο λεωφορείο απαγορεύονται εντελώς. Οσοι ταξιδεύουν με μεγαλόσωμους σκύλους γνωρίζουν ότι κάθε καλοκαίρι τα καταστρώματα πλοίων έχουν την τιμητική τους!

Μέχρι το επόμενο ταξίδι με τον σκύλο μας, μπορούμε να κάνουμε μια μικρή εξόρμηση μαζί του στην Αθήνα; Υπάρχουν τα λεγόμενα πάρκα σκύλων;

Υπάρχουν ελάχιστα πάρκα στην Αθήνα μόνο για σκύλους και τα περισσότερα είναι δημοτικά. Στο Μαρούσι, στον Χολαργό, στην Ηλιούπολη, στο Περιστέρι, στο Παλαιό Φάληρο λειτουργούν τέτοια πάρκα, αλλά υπάρχουν και αρκετά πάρκα κοινής χρήσης κοντά σε δασικές εκτάσεις της Αττικής που είναι ιδιαίτερα φιλόξενα για βόλτες, πεζοπορία και παιχνίδι.

 

 

Δείτε περισσότερα:

https://woofclub.gr/