Η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της προθεσμίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έχει αρχίσει αλλά μια ματιά στα στοιχεία δείχνει ότι η παράταση είναι… μονόδρομος.

Ερωτηθείσα η Υφυπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης.

Αύριο αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις, όπως δήλωσε η Κατερίνα Παπανάτσιου, καθώς λίγες μέρες πριν από την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας, περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν υποβληθεί, ενώ -όπως είπε- υπάρχουν κατηγορίες φορολογουμένων, όπως οι αγρότες, που για αντικειμενικούς λόγους δεν κατέστη δυνατόν να υποβάλλουν έγκαιρα τη δήλωσή τους.

Τι είπε για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Σε ό,τι αφορά στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, δήλωσε ότι έχει υπογραφεί η παράταση για την τακτοποίησή τους, ενώ μετά τις 14 Ιουλίου που λήγει η προθεσμία θα επιβληθούν μειωμένα πρόστιμα.

Χωρίς καμία περικοπή, θα καταβληθεί στις 30 Ιουνίου, το επίδομα θέρμανσης, είπε η κ. Παπανάτσιου, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της και για την πορεία εσόδων, καθώς το πρώτο 5μηνο του έτους παρουσιάζεται πλεόνασμα 17,9 δισ ευρώ αυτό μεταφράζεται σε 1,27% πάνω από τους στόχους του προϋπολογισμού.

Η υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε επίης ότι η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXIS θα είναι το επόμενο βήμα κατά της φοροδιαφυγής μετά το POS, ωστόσο όπως είπε προηγείται η ηλεκτρονική φορολόγηση και μετά η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών κάτι που θα δρομολογηθεί από το Σεπτέμβριο. Τέλος πρόσθεσε ότι αναμένονται αλλαγές και στον ΕΝΦΙΑ ως το τέλος του έτους σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.