Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο, η κα Μπέττυ Μπαζιάνα αποδέχθηκε πρόσκληση και συναντήθηκε σήμερα με τη σύζυγο του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, κ. Πένς στο σπίτι του Αμερικανού αντιπροέδρου.

Η οικία του αντιπροέδρου ανήκει στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, παραχωρείται στον εκάστοτε αντιπρόεδρο και δεν είναι επισκέψιμη από το κοινό (σε αντίθεση με τον Λευκό Οίκο που δέχεται επισκέψεις του κοινού).

Η λευκή οικία του 19ου αιώνα βρίσκεται στον αριθμό ένα του οικισμού του Παρατηρητηρίου του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών (USNO), στη βορειοδυτική Ουάσιγκτον και χτίστηκε το 1893 με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του επόπτη του Ναυτικού. Όμως η οικία ήταν τόσο όμορφη ώστε το 1923 άλλαξε χρήση με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες στέγασης του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ. Ως οικία του αντιπροέδρου λειτουργεί ανελλιπώς από το 1974.

Την κυρία Μπαζιάνα υποδέχθηκε στην είσοδο της οικίας η κα Πένς, η οποία και ξενάγησε την κυρία Μπαζιάνα στους χώρους της οικίας και τους κήπους της. Η κ. Μπαζιάνα υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών της οικίας ενώ στη συνέχεια οι δύο κυρίες αντήλλαξαν απόψεις για μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Το απρόοπτο ήρθε λίγο μετά, όταν η Κάρεν Πένς έκανε ένα tweet σχετικά με τη συνάντησή της με την Μπέτυ Μπαζιάνα, κάνοντας ένα μικρό λαθάκι όταν έγραψε το όνομά της στα αγγλικά.

«Απολαυστική επίσκεψη της δρ. Μπέτυ Μπαζιάνα (Baizana) κατά την επίσημη επίσκεψη εργασίας του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ουάσινγκτον» ήταν το μήνυμα που συνόδευσε τις δυο φωτογραφίες.