Το θερμόμετρο είναι όργανο που μετρά τη θερμοκρασία. Οι περισσότεροι, τουλάχιστον, αυτό πιστεύουν…Οχι όλοι, όμως. Υπάρχουν αρκετοί που τα βάζουν με τα θερμόμετρα, θεωρώντας αυτά υπεύθυνα για τον πυρετό κι όχι τον ίδιο τον πυρετό.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ

Συνέβη και στη σημερινή συνέντευξη του Τσίπρα. Μετριοπαθής ο πρωθυπουργός, με προφίλ ρεαλιστικό και σαφώς ευρωπαϊκό, δεν έδωσε ευκαιρίες για εντάσεις και απέφυγε τις αντιδικίες με τους δημοσιογράφους, ακόμα κι όταν οι ερωτήσεις ήταν πιεστικές ή και όταν εμπεριείχαν θέσεις εξαιρετικά επικριτικές για τον ίδιο ή τις κυβερνητικές επιλογές.Αυτό ήταν: η θερμοκρασία της στιγμής – τυπική περίπτωση ανεπιθύμητης «υποθερμίας» – δεν άρεσε σε όσους φιλοτεχνούν εδώ και καιρό το πορτρέτο του Τσίπρα – Μαδούρο, με αποτέλεσμα να την πληρώσει το δυστυχές θερμόμετρο, δηλαδή οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Εδώ και ορισμένες ώρες το Facebook έχει πάρει φωτιά από τις πολεμικού χαρακτήρα αναρτήσεις διαφόρων, που προφανώς θεωρούν ότι οι δημοσιογράφοι όφειλαν να λιθοβολήσουν τον Τσίπρα, ασχέτως του τι έλεγε ή δεν έλεγε. Το χειρότερο είναι, μάλιστα, ότι τους φιλιππικούς εμφανίζονται να προσυπογράφουν ή και να υπογράφουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι, κραδαίνοντας μάλιστα και τις δάφνες που διαθέτουν οι ίδιοι στην άσκηση της «ακηδεμόνευτης ενημέρωσης».

Μπροστά στις σημαντικές πολιτικές ανακατατάξεις που συντελούνται, μέρος των οποίων είναι και η «ωρίμανση» του ΣΥΡΙΖΑ, ένα τμήμα του κομματικού και μιντιακού συστήματος νιώθει ότι χάνει το μονοπώλιο της μεταρρυθμιστικής ατζέντας και δίνει απεγνωσμένη μάχη για την κρατήσει. Στον πυρετό που ανεβαίνει, την πληρώνουν… τα θερμόμετρα. Δηλαδή, οι δημοσιογράφοι.

Ε, από αυτό το παραμύθι, ας μείνουν μακριά οι επαγγελματίες της ενημέρωσης. Φθάνουν και περισσεύουν οι εξ επαγγλελματος κήνσορες…