Στο Παρίσι θα μεταβεί την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να βραβευθεί από τον δικηγορικό σύλλογο της γαλλικής πρωτεύουσας και την επιθεώρηση Politique Internationale.

Στο πλαίσιο προγεύματος εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης, ο πρωθυπουργός θα παραλάβει το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique). Η βράβευση αυτή είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου, ωστόσο άλλαξε και ορίστηκε για τις 23 Νοεμβρίου μόλις οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στις 17 Οκτωβρίου.

Με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν έχουν τιμηθεί προσωπικότητες όπως ο Εμανουέλ Μακρόν, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νικολά Σαρκοζί, η Άνγκελα Μέρκελ.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισιού, από τον οποίο θα λάβει το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen).

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με Γάλλους επιχειρηματίες με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.