Τον θάνατο του Αμερικανού ροκ σταρ Τομ Πέτι από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 67 ετών ανακοίνωσε η οικογένειά του τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο Πέτι υπέστη ανακοπή στο σπίτι του στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου απεβίωσε. Αρχικά υπήρξε μια σύγχυση, καθώς η είδηση του θανάτου του μεταδόθηκε πρόωρα και διαψεύστηκε, πριν τελικά ανακοινωθεί από τους οικείους του.

Γεννημένος το 1941 στη Φλόριντα διέσχισε 40 χρόνια στην αμερικανική σκηνή, καταγράφοντας επιτυχία με τραγούδια όπως τα »American girl», »Rebel», »I won’t back down», »Free fallin»’, »Learning to fly», »Mary Jane’s last dance» κ.ά. Μάλιστα, στις 25 Σεπτεμβρίου είχε ολοκληρώσει μια εξαντλητική περιοδεία για να γιορτάσει αυτά τα 40 χρόνια.

Τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του ο Πέτι ως επικεφαλής του σχήματος Tom Petty and The Heartbreakers, αλλά έβγαλε επίσης και solo δίσκους. Με αρκετά από τα μέλη των Heartbreakers σχημάτισαν την τελευταία δεκαετία το γκρουπ Μudcrutch. To 1988 είχε συμμετάσχει στη δημιουργία των Traveling Wiburys, ένα συγκρότημα που είχε φτιάξει μαζί με τον Bob Dylan, τον George Harrison των Beatles, τον Roy Orbison και τον Jeff Lynne των E.L.O.