Σε εξέλιξη βρίσκεται τεράστια πυρκαγιά στον Κάλαμο Αττικής. Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι πως από τις φλόγες δεν έχουν γλύτωσαν ούτε σπίτια!

Η Πυροσβεστική έβγαλε πανικοβλημένους ανθρώπους μέσα από τις κατοικίες τους προκειμένου να μην εγκλωβιστούν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί τουλάχιστον οκτώ σπίτια και πολλά ακόμα έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Επίσης, εκκενώθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση».

Στην περιοχή επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα και τρία ελικόπτερα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Αν και η φωτιά έκαιγε από τις 16:00, το πρώτο πυροσβεστικό αεροσκάφος καναντέρ εμφανίστηκε περίπου στις 18:00 για να συνδράμει στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Τόσο οι κάτοικοι της περιοχής όσο και διάφοροι τοπικοί φορείς μιλάνε για σημαντική καθυστέρηση στην κινητοποίηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και κάνουν λόγο για ξεκάθαρο εμπρησμό.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι επίσης πως ο ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας φέρεται να τραυματίστηκε την ώρα που έδινε μάχη με τις φλόγες και διακομίστηκε στο νοσοκομείο!

Δείτε φωτογραφίες από τον Κάλαμο: